Review

Week 1

| 2 september 2016, 10:27

Wat zit er in de doos? De doos bevat precies wat je verwacht én nodig hebt. Twee adapters, een netwerkkabel en een duidelijke beknopte handleiding met heldere illustraties.

Eerste indruk

De adapters voelen erg solide aan en meteen valt op dat er een kinderbeveiliging aanwezig is op beide adapters. Als kersverse vader vind ik dat een belangrijk en prettig detail.
Huidige situatie
- Nieuwbouwhuis 3 verdiepingen (BG, 1e verd. + 2e verd.) met kanaalplaatvloeren
- Alle stopcontacten zijn geaard
- Provider Ziggo, standaard router Cisco EPC3928
Momenteel gebruiken we op iedere verdieping een router met elk een eigen netwerknaam (SSID) én per router een Devolo adapter uit de 200 serie (een mix van AVEasy 200 en AVMini 200). Het enige grote nadeel is dat je per verdieping moet switchen voor een goed wifibereik. De gedachte om alle routers de deur uit te kunnen doen voelt prettig. Scheelt mooi wat stroom en knipperende lampjes op elke verdieping.

De installatie

We hebben de bestaande routers & 200 serie adapters losgekoppeld en de 2 nieuwe 1200+ adapters geplaatst volgens de stappen in de handleiding.

De kleinste adapter hebben we direct in het stopcontact bij de router geplaatst en de grotere adapter met Wifi-toegang op een strategische plek midden in huis.
Op beide plekken hebben we geen verlengdoos gebruikt, er is immers een doorvoer stroomaansluiting met kinderbeveiliging aanwezig.
De adapter bij de router was binnen 10 seconden actief. Er brand een opvallend wit scherp lichtje wat aangeeft dat alle in orde is.

De wifi-adapter hebben we op de overloop van de eerste verdieping in het stopcontact gestoken.
De adapter installeerde zich nagenoeg vanzelf. Volgens de handleiding kan dit even duren, maar het was binnen 35 seconden actief met 2 wit verlichte knopjes. Bijkomend voordeel is dat deze lampjes niet knipperen op basis van activiteit, maar continue branden.
We hebben vóór plaatsing van de wifi-adapter het wachtwoord op een briefje genoteerd om alle apparaten in huis te koppelen. We hebben met onze mobiele telefoon in de hand het hele huis doorgewandeld en het wifisignaal blijkt overal goed beschikbaar te zijn.

Voorlopige conclusie

Als je de bijgeleverde handleiding precies volgt kun je al heel snel klaar zijn met de installatie. Het kostte ons nog geen 5 minuten. Na zo een eenvoudige installatie zijn de verwachtingen hoog.
In het vervolg van de review bekijk ik de functionaliteit het gebruiksgemak.

Terug naar techpanel: Testpanel Devolo 1200+ Wifi
De reacties worden ingeladen, een moment geduld...
BEZOEK OOK: