Review

Week 1

| 2 september 2016, 10:56

Het pakketje wordt in een stevige doos geleverd, strak verpakt. Bij het openen van de verpakking valt mij op dat de adapters een vrij groot formaat hebben, maar er wel mooi strak en van degelijk design uitzien.
Verder zitten er in de doos 2 adapters; de Dlan1200 en de wifi ac, met een datakabel voor verbinding met mijn bestaande aanwezige modem/router en een installatiehandleiding.

Installatie van de Dlan1200 + wifi ac

Het lezen van de handleiding verliep soepel doordat er grote illustraties zijn afgebeeld ter verduidelijking. Ik volg de stappen en plaats de DLAN1200 wifi ac in het stopcontact vlakbij de router. Ik ga verder met de rest van de stappen die in de handleiding staan. Ik stuit op een klein probleempje: ik moet namelijk wachten tot de homebutton gaat branden. Deze knippert eerst rood, dan wit en vervolgens blijft hij wit branden, maar gaat in de tussentijd ook weer rood knipperen. Het is mij onduidelijk welke kleur ik moet aanhouden, omdat dit niet vermeld staat in de handleiding.
Op de website van Devolo heb ik het handboek gedownload. Hierin staat ook welke kleuren er oplichten en waarvoor ze dienen. Toch een minpuntje dat dit niet in mijn bijgesloten handleiding staat vermeld. Door naar de volgende stap. De DLAN1200 adapter moet worden aangesloten op de mode/router, vervolgens moet ik de WPS-knop indrukken, zodat deze verbinding maakt met de Wifi AC. Ik doe dit. Mijn router zoekt de DLAN 1200+ wifi ac en maakt verbinding. De set zou nu klaar voor gebruiken moeten zijn, maar het werkt nog niet.

Meerdere malen heb ik de installatie uitgevoerd. Eerst moest de WIFI ac adapter gereset worden middels het kleine gaatje aan de onderzijde van de Wifi ac, deze moet ingedrukt worden met een bijvoorbeeld een paperclip. Dit staat niet in de bijgeleverde handleiding, wel in de online gedownloade handleiding. Nog steeds doet het product het niet en heb ik de helpdesk gebeld. Die vertelde mij dat ik de Wifi ac adapter niet hoef te koppen middels de WPS knop. Je moet gewoon beide adapters in het stopcontact plaatsen, wachten tot beide lampjes (home en wifi) op de wifi ac adapter wit branden. Wanneer de lampjes branden betekent dat de overdracht via het elektranet tot stand is gebracht en er wifi is. Hierna alleen nog de versleutelknop op de DLAN1200 indrukken en het is klaar voor gebruik.

Ik open de Wifi netwerken op mijn smartphone, zie naast mijn thuisnetwerk het Devolo netwerk staan, log in met de Wificode zoals aangegeven staat achter op de DLAN1200+ wifi ac en ik heb Wifi! Met hulp van de helpdesk is dit een eenvoudig klusje. Binnen een paar minuten geregeld en met als gevolg goede Wifi! De handleiding laat veel te wensen over een kan beter.


Terug naar techpanel: Testpanel Devolo 1200+ Wifi
De reacties worden ingeladen, een moment geduld...
BEZOEK OOK: