Review

Week 2

| 9 september 2016, 13:57

Afgelopen 2 weken heb ik de Devolo uitgebreid getest op aanwezigheid van al z'n functies en mogelijkheden. Dit heb ik samen met mijn gezin gedaan, wij zijn met z'n vijven waarvan 3 opgroeiende pubers van 15, 15 en 11 jaar. In ons gezin is bereikbaarheid en snelheid een must en hebben een glasvezelverbinding met 100 Mb up-en downloadsnelheid.

En testen maar...

Graag wil ik goede Wifi in de achtertuin en plaats de Wifi Ac in de schuur en na enkele seconden branden beide lampjes wit en mijn telefoon neemt dit netwerk direct over, prima! Ik besluit de sterkte van dit netwerk, wat omschreven wordt als 'Devolo7d9', eens te gaan testen en loop een rondje om het huis. Ik ging een flink rondje lopen, toch wel zo'n 25 meter van het ac-punt af. Het signaal werd wel minder, maar mijn appjes bleven binnenkomen. Ik ben tevreden op dit vlak. Wanneer ik richting huis loop, houd ik in de gaten welk wifi netwerk het sterkst wordt, eenmaal binnen wijzigt mijn telefoon van netwerk. Het neemt het thuisnetwerk weer over, zoals het hoort, want dit blijft het sterkte signaal geven.
Vervolgens is de Wifi-ac adapter op zolder geplaatst. Daarvoor heb ik de bereikbaarheid van de wifi een TP-Link accespoint op de overloop geplaatst om mijn wifi-signaal te versterken naar de zolderverdieping. Ik heb daar slecht bereik vanwege de dikke betonnen muren en vloeren, dus hier ligt wel een uitdaging voor Devolo. Ik ontkoppel mijn TP-Link en plug de Devolo wifi-ac in het stopcontact, nu duurt het een fractie langer voordat de lampjes gaan branden, misschien 30 sec. Vervolgens check ik mijn telefoon en het Devolo-netwerk is weer geselecteerd met uitstekend ontvangst. Ik besluit een speedtest te gaan doen met de laptop, eerst een test op mijn thuisnetwerk, daarna op het Devolo-netwerk.

De up en downloadsnelheid via mijn thuisnetwerk ligt stukken lager dan de snelheden die ik behaal met de Devolo ac-adapter, dit verbaast mij toch zeker wel, had niet gedacht dat Devolo een verdubbeling van de snelheden ging opleveren. Ik behaal met de Devolo een downloadsnelheid van 60 Mb en zonder de ac-adapter behaal ik 19,6 Mb downloadsnelheid (incl. mijn accespoint range extender van TP-link). Ik laat de wifi ac-adapter even een paar dagen zitten, mijn zoon plugt er vervolgens zijn PS4 in en streamt muziek via z'n telefoon en gebruikt ook nog eens z'n tablet en dit zonder signaalverlies, een prima apparaat.
Een etage lager plaats ik de adapter in de kamer van mijn andere zoon, die veel online aan fotobewerking doet en een YouTube kanaal heeft en tevens ook een gamer is. Ook hier een snelle verwerking van het WiFi-signaal op de ac-adapter en uitstekende WiFi ontvangst. Ik doe een speedtest op de laptop van mijn zoon en het resultaat mag er zijn: draadloos een up en downloadsnelheid van wel 95 Mb. Ook hier tevredenheid.
De Devolo dLan 1200+ wifi ac adapter is dus meer dan goed te gebruiken bij ons in het hele huis.

Het gebruik van de "My Devolo-app"

Naast het op diverse plaatsen de ac-adapter te hebben getest, besluit ik de app te downloaden. Eerst dacht ik "laat maar" maar toch gedaan, en gelukkig maar. Bij het openen van de app krijg je een soort homescreen te zien (zie foto), klik op symbool DLAN en je krijgt een overzicht van jouw aanwezige apparaten, via instellingen kan je deze een naam geven.

Ik heb hem "router" genoemd en de ac-adapter noem ik "draagbaar" omdat ik deze op diverse plekken wil gebruiken. In dat scherm kan ik ook via de button "overige instellingen" de WiFi configureren (zie foto) en hier wordt het interessant.

Het Devolo-netwerk kan ik helemaal personaliseren met een eigen wachtwoord, netwerknaam wijzigen, SSID verbergen enz. Ik ga de netwerknaam van Devolo7d9 wijzigen in mijn eigen thuisnetwerknaam met 2.0 als aanvulling, zo is duidelijk te zien dat dit een 2e netwerk is in mijn thuisnetwerk.
Als ik weer terug ga naar WiFi-configuratie en op gasttoegang klik, kan ik dit netwerk als een gastnetwerk configureren, erg handig als je veel vrienden van je kinderen over de vloer krijgt. Ook kan je de duur van WiFi bereik instellen; geef bijv. toestemming om je gasten niet langer dan 3 uren online te zijn, ze worden dan automatisch uitgelogd. Verder zijn er nog wat handige tools aanwezig zoals kinderbeveiliging.
Al met al een zeer nuttige en handige app die je moet hebben als je de Devolo dlan 1200 + wifi ac adapter in gebruik hebt. Tot nu toe ben ik een meer dan tevreden gebruiker van de Devolo dlan1200+ wifi ac adapter.

Terug naar techpanel: Testpanel Devolo 1200+ Wifi
De reacties worden ingeladen, een moment geduld...
BEZOEK OOK: