Review

Week 2

| 9 september 2016, 14:29

Het uitpakken en installeren is in de eerste week te lezen, maar hoe verloopt het gebruik bij mij? Lees verder om mijn ervaring te lezen over het gebruik.

Gebruik

Het gebruik van het WiFi gedeelte van de homeplug werkt buitengewoon goed en is bij gebruik in een stopcontact zonder randaarde in dezelfde groep nog steeds sneller dan mij ASUS RT66U router. Dat is indrukwekkend. Echter bij gebruik in een andere groep kan deze snelheid niet meer gehaald worden. De snelheden fluctueren ook nog eens om onverklaarbare redenen. Daarbij dient wel gezegd te worden dat dit allemaal on geaarde stopcontacten zijn en dan is eigenlijk wel nodig om het maximale uit deze homeplug te krijgen. Maar nogmaals, de WiFi toevoeging in deze set werkt erg goed om hiermee je wireless netwerkdekking in huis te vergroten.

De bedoeling was om de set te gebruiken om hiermee de NAS naar zolder te verhuizen en deze middels deze set op te nemen in het netwerk. Dit is mislukt, echter mede doordat ik geen geaard stopcontact op zolder heb liggen. Hier ligt dus meer werk voor mij dan dat ik dat kan verwijten aan deze set.

Het opzetten met deze set om vanaf de NAS te streamen naar mijn TV werkt echter wel en hoef ik dus mede hierdoor geen extra kabels te leggen.

Terug naar techpanel: Testpanel Devolo 1200+ Wifi
De reacties worden ingeladen, een moment geduld...
BEZOEK OOK: