Review

Week 2

| 9 september 2016, 14:18

Zonder het Wifi Access Point (AP) in te stellen heb je zonder enige moeite een goed werkend wifisignaal en afhankelijk van de plek in huis een goed of slecht bereik. Aangezien wij de mogelijkheid hebben om nagenoeg midden in het huis het AP te plaatsen, hebben we overal in het huis de beschikking over een goed signaal.

Functionaliteit en gebruiksgemak

Om van de functionaliteit gebruik te kunnen maken is het noodzakelijk om de software van Devolo te installeren. Voor Windows desktop (en Mac) heb je Devolo Cockpit en voor Android/iPhone My Devolo.

Devolo Cockpit is het bekende dashboard met voornamelijk in kaart gebrachte verbindingen inclusief snelheden. De My Devolo app is een prettige schil om een web interface te kunnen bedienen.
Ik kan de My Devolo in de browser aanbevelen als je aan de slag wilt met WPA|WPA/WPA2 Codering wifisignaal, Wifi gast toegang, Kinderbeveiliging, wififilters toepassen voor MAC-adressen, klonen van wifitoegangsdata of WPS van je bestaande router naar het access point.

Web interface
Om de web-interface te gebruiken ga je naar het netwerkoverzicht en klik je met de rechtermuisknop op het icoon van de Devolo wifi-adapter. Kies hier voor View device web page.

Je zult van de router in de meterkast een eigen IP-adres toegewezen krijgen. Het IP-adres in het screenshot laat een lokaal adres in mijn netwerk zien.
In de browser heb je een helder en intuïtief overzicht met grote knoppen.

Met de button Access Point kun je de meest belangrijke instellingen van je wifisignaal configureren.

Optionele instellingen, Gast toegang en Ouderlijk toezicht

Van toegevoegde waarde zijn de knoppen Guest account en Parental controls voor als je graag mensen thuis ontvangt of de tijd wil controleren dat je huisgenoten gebruik mogen maken van het wifisignaal (Bijvoorbeeld internettende kinderen).

Met het Guest account (Gast toegang) kun je dus je gasten voorzien van al dan niet een tijdelijke toegang tot het gebruik van je internet over wifi. De gast toegang kun je permanent aanzetten of voor een vooraf in te stellen tijd. Als bijvoorbeeld het tijdsblok van 30 minuten verstreken is, verspringt de modus vanzelf van aan naar uit.
Met de Parental controls (Ouderlijk toezicht) kun je op een eenvoudige manier PC's toevoegen die op tijd gebaseerde toegang krijgen tot het gebruik van wifi. De software detecteert zelf het MAC-adres & pc-naam.

DHCP-instellingen


Als je thuis 'de netwerkbeheerder' bent, dan biedt de het AP tevens de mogelijkheid om de DHCP-instellingen aan te passen naar je eigen netwerkinstellingen.

Als je de DHCP client uitzet, kun je het volgende aanpassen; Intern IP-adres (AP), Subnet Mask, de Default Gateway en het IP-adres.
Als je gebruik maakt van de optie om de DHCP-instellingen door de router in de meterkast te laten regelen hoef je niets in te stellen.

Terug naar techpanel: Testpanel Devolo 1200+ Wifi
De reacties worden ingeladen, een moment geduld...
BEZOEK OOK: