Review

Week 3

| 15 september 2016, 09:08

Met de plek in huis heeft de wifi-adapter wel een bijzondere aantrekkingskracht op mijn zoontje van bijna 3. De kleine felle witte lampjes nodigen uit om regelmatig op te drukken. Even uit het stopcontact en weer terug is de meest snelle oplossing die direct werkt
(en uiteraard de Device LED'S deactiveren om de aandacht op de LED'S weg te nemen).

Vergelijking met dLan 200 series AVEasy & AVMini

Wat in het verleden is opgevallen in het gebruik van de 200 Mbit powerline adapters zonder wifi (AVEasy & AVmini), is dat de ethernet verbinding regelmatig weg valt. Na vele pogingen het te repareren, bleek de enige solide oplossing om alle adapters uit het stopcontact te verwijderen en opnieuw terug te plaatsen. Best een klus als je 5 adapters in gebruik hebt en om de week aan slag mag.

Betrouwbaarheid 1200+ AC Wifi


De Devolo dLan 1200+ AC daarentegen heeft ons in de afgelopen 3 weken met enkel gebruik van de wifi géén enkele keer in de steek gelaten. Het bereik blijft hetzelfde en goed beschikbaar in en rondom het huis. Dit komt vermoedelijk door de automatische selectie van het best beschikbare wifikanaal.

We zijn uiteraard erg benieuwd hoe het zal gaan als we de Gigabit ethernet oplossing in de adapter gaan gebruiken. We hebben recent een mediaspeler aangeschaft met een gigabit ethernet aansluiting om onder andere HD films te gaan streamen. Gezien de ervaring met de betrouwbaarheid van de wifi, zijn de verwachtingen hoog voor de ethernet aansluiting.

Gemiddelde snelheden van adapter naar adapter

Na een regelmatige snelle blik op de huidige snelheden met de Devolo Cockpit zie ik een blijvende gemiddelde snelheid van 450-500 Mbit van adapter naar adapter. Sommige momenten schiet dit zelfs omhoog naar ong. 700 Mbit.

Waar dit verschil in snelheden (van 450 - 700 Mbit) aan ligt weet ik nog niet. Ik ben na de vele reparatiemomenten die we hadden met de 200 powerline adapters zonder wifi zeer tevreden met deze gemiddelde en stabiele snelheid. Het is een leuke uitdaging om uit te vinden hoe de verbinding op minimaal 700 Mbit kan blijven.

dLan 1200+ AC combineren met dLan 200 adapters?

Gelukkig blijkt dit mogelijk in de praktijk. We hebben een dLan 200 AVmini bij de TV geplaatst en deze kan een goede verbinding opzetten met de 1200+ adapter bij de router.

Hoe stabiel deze verbinding dLan 1200+ ?|? dLan 200 is gaan we de komende weken zien. Nu geeft het in ieder geval een goede blijvende verbinding van ongeveer 170-180 Mbit, zonder de verbinding te verliezen.
Wij zien deze adapters als een zeer goede toevoeging in ons huidige netwerk of zelfs als complete vervanging van de oude adapters. Ik zal als ernaar gevraagd wordt het product zeker aanbevelen!

Terug naar techpanel: Testpanel Devolo 1200+ Wifi
De reacties worden ingeladen, een moment geduld...
BEZOEK OOK: