Review

Week 3: conclusie

| 15 september 2016, 08:29

De homeplug ziet er kwalitatief goed en degelijk uit. Gemaakt van plastic maar voelt niet goedkoop aan. Integendeel, het ziet er kwalitatief goed uit en voelt ook goed aan. Groot uitgevallen echter het helpt dat er op de homeplug zelf ook weer een stekker aansluiting zit.

Jammer dat de handleiding die bijgevoegd zit te weinig uitleg geeft en verwarring geeft door de incorrecte nummering. De website met cockpit software die je kunt downloaden maakt het weer goed. Een verwijzing in de handleiding hiervan zou een hele verbetering zijn en wat ergernis wegnemen. Nu moet je maar zelf op het idee komen.

Wat ook opvalt is dat bij gebruik de homeplug erg warm wordt. Warmer dan je zou mogen verwachten. Ik weet niet of dat komt door de antennes die erin verwerkt zitten maar het valt wel op.
Helaas heb ik zelf geen geaarde lijn naar zolder liggen en heb daardoor niet het volledig potentiaal kunnen testen. Nu ligt daarvoor mij wat werk als ik alsnog de NAS via een homeplug wil gaan aansluiten. Het compleet bedraad aanleggen met een ethernet kabel is bij mij helaas niet mogelijk en mede daarom was ik geïnteresseerd in een goed homeplug setje.

Met wat ik tot nu toe gezien heb geloof ik wel dat als de randaarde er ligt naar zolder dat dit alsnog goed zou kunnen werken, maar pas een test weet je dit pas zeker. Dus als je aan de randvoorwaarden voldoet (ruimte voor het plaatsen van de set en overal in huis randaarde liggen in de stopcontacten) kan dit setje een zeer goed alternatief zijn i.p.v. het trekken van kabels en het gebruik van WiFi repeaters.

Terug naar techpanel: Testpanel Devolo 1200+ Wifi
De reacties worden ingeladen, een moment geduld...
BEZOEK OOK: