Review

Week 3: conclusie

| 15 september 2016, 08:31

Mijn doel was om in het hele huis en in het bijzonder, achter in de tuin en op zolder, een goed WiFi signaal te hebben.

Na drie weken de Devolo dlan 1200 + wifi ac adapter te hebben getest op diverse plaatsen in huis; zoals achter in de tuin, op zolder en in alle tienerkamers, moet ik de conclusie maken dat het WiFi bereik en met name de WiFi sterkte die het net doorgeeft, bijzonder stabiel en sterk is, en ook blijft.

Na regelmatig de adapter van kamer en contactdoos te hebben gewisseld, werd het WiFi signaal weer snel opgepakt. Wij als gezin zijn ook zeer tevreden met deze, zoals wij dat noemen, "draagbaar wifipunt". Plug and play.

De pluspunten nog even op een rij:
+ sterk en stabiel WiFi signaal
+ met meerdere adapters uit te breiden
+ mooi en strak vormgegeven adapter
+ geïntegreerd stopcontact
+ 2 extra LAN poorten aanwezig
+ met handige "my Devolo" app
+ vele extra functies te verkrijgen middels de app, waarmee je de hele set kan personaliseren
Minpunten zijn er niet echt direct voor mij, ik heb er wel een paar maar niet echt relevant.

De minpunten nog even op een rij:
- formaat en gewicht van wifi ac adapter is fors
- adapter wordt behoorlijk warm, maar kan desondanks z'n warmte wel kwijt doordat de adapter rondom is voorzien van een soort luchtrooster.

Een echt minpunt vind ik dat de wifi ac adapter, ondanks z'n sterk wifisignaal, niet direct door mijn smartphone/tablet/laptop wordt overgenomen als andere netwerken zwakker worden, ik moet te vaak handmatig het Devolo-netwerk activeren. Dit vind ik jammer. Je wilt tenslotte dat je apparaat automatisch het sterkste signaal oppakt en ermee verbind. Desondanks is de sterkte van het Wifi signaal het belangrijkst en iedereen in het gezin heeft een sterke signaal op zijn of haar apparaten.

Hoogstwaarschijnlijk ga ik deze set uitbreiden met een of meerdere adapters en hoef ik mijn adapter niet steeds te verplaatsen. Ik kan iedereen die op zoek is naar een sterk WiFi signaal waar dan ook in huis, deze Devolo dlan1200+ wifi ac adapter, dan ook ten zeerste aanraden, een goed product voor een goede prijs en in combinatie met de "My Devolo"app is dit echt een topper.

Terug naar techpanel: Testpanel Devolo 1200+ Wifi
De reacties worden ingeladen, een moment geduld...
BEZOEK OOK: